Team Citius Motorsport

Citius Motorsport bildades 2004 och har två bilar i sitt stall. En Toyota MR2 nr 8 och en BMW 320 med nr 80. Vårt syfte är att delta i långloppstävlingar för bilar. 2005 gjorde vi vår tävlingsdebut i dåvarande ERF, en långloppsserie som kör sex deltävlingar á sex timmar per år. 2006 byte serien namn till ERCup - Endurance Racing Cup - www.ercup.se

Teamets målsättning är att utveckla sin teknik och körförmåga så att vi får topplaceringar i serien. Tekniken är bilarnas uppsättning och hur de ständigt förbättras, det kan också vara teamets strategi och sätt att arbeta i lag både i garaget, på träningar och på tävlingar. Körförmågan utvecklar vi genom träning, tävling och coachning. Placeringarna i serien har bara blivit bättre och bättre för varje år. 2007 slutade ena bilen på fjärde plats och den andra vittrade seriesegern men ett motorhaveri sumpade vinstchansen. 2013 slutade vi på en fin andraplats i totalen. Nu vet vi att vi har potentialen och målet att bli nummer ett i Sveriges snabbaste långloppsserie.

Citius motorsport är stationerat i Falkenberg och teamets förare är medlemmar i Falkenbergs motorklubb www.falkenbergsmotorklubb.nu.

Teamets förare är i indelade i två bilteam. Bilteamen kan kompletteras med andra förare, beroende på tillgång och planering. Bil nr 8: Clas Fransson och Niklas Bengtsson. Bil nr 80: Rolf Bengtsson, Bo-Lennart Thuresson och Lars Tilson.

Kenneth Carlsson
Team sponsor

 
» Visa teknisk information om bil nr 8
» Visa teknisk information om bil nr 80
 
 
TIPS! Klicka på namnen för att få mer information om teammedlemmen.
 
Teamförare: Clas Fransson, 1979.
Kenneth Carlsson, 1949.
Niklas Bengtsson, 1980.
Viktor Gustafsson, 1976.
Alexander Esbjörnsson, 1993
Rolf Bengtsson, 1951.
Lars Tilson, 1954.
Bo-Lennart Turesson, 1953.
Ulf Andersson, 1949 Mattias Carlsson, 1981.
Teamägare: Clas Fransson, Niklas Bengtsson, Bo Lennart Thuresson, Lars Tilson och Rolf Bengtsson.
Teamledare: Clas Fransson
Verkmästare/Chefsmekaniker: Henrik Malmros
Mekaniker: Niklas Bengtsson och Clas Fransson.
Plåtslagare: Mattias Lindenqvarn
Reservdelar: Clas Fransson och Niklas Bengtsson.
Hemmabas: Falkenberg